Бъдещето на Европа и българското председателство на ЕС
14/03/2017

ПанЕвропа България, Представителство на Европейската комисия в България и Дипломатическият институт към МВнР организират публична дискусия на тема „Бъдещето на Европа и българското председателство на ЕС“ с участието на министър-председателя на Република България проф. Огнян Гержиков. Събитието ще се състои на 16 март 2017 г. (четвъртък) от 10:00 ч. в зала „Средец“, хотел Балкан (Шератон).

В рамките на дискусията „Бъдещето на Европа и българското председателство на ЕС“, премиерът ще представи гледната точка на България за Бялата книга, която беше обявена от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на 1 март 2017 г. Документът включва пет от възможните сценарии за бъдещето на Европа, които ще бъдат подложени на дебат във всяка държава-членка на ЕС.

След изказването на министър-председателя, дискусията ще продъжи с гост-лекторите: Деница Златева, заместник министър-председател по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018, Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, проф. Ингрид Шикова, преподавател по политики на ЕС в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Илия Лингорски, президент на Европейски институт за стратегии и анализи, и Стефан Радов, студент по „Европеистика“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.Публичната дискусия е отворена към всички с интерес към европейската тема и бъдещето на България, и е със задължителна регистрация.

Още ново около нас

Предстоящи събития