Българският Давос набира студенти
11/12/2021

Младите хора с интерес към политическите процеси в България могат да имат активна роля в Българския Давос. Организаторите набират студенти, които ще участват в организирането на събитието и в изготвянето на финалния документ от него. 

Те ще допринесат за качеството на диалога между бизнеса, науката и властта, което е ключ към еволюцията на държавата и обществото.   

За да направи този диалог по-прозрачен и  да го приведе в оперативни действия на 14 декември Фондация Webit и Атлантическият клуб в България инициират първата Среща на върха между власт и бизнес. Замислена като „българският Давос“, срещата бизнес—власт—наука—медии ще постави прагматично проблеми и ще дефинира решения, както и нужните действия от страна на държавата за постигането им. 

Първата публична среща на новата власт  с бизнеса, науката и гражданския сектор е подкрепена от голяма част от браншовите асоциации и граждански организации в областите образование, здравеопазване, кибер сигурност, финанси, енергетика и зелена сделка. Наред с тези теми, Планът за развитие и устойчивост ще е във фокуса на форума.

Присъстващите политици от парламентарно представените партии ще адресират изказаните предизивкателства и проблеми от страна на бизнеса и гражданския сектор, като ще предложат стъпки за тяхното решение. 

Срещата на върха започва в 9.00 ч. на 14 декември във Форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. Присъствие се допуска само след представяне на зелен сертификат и при спазване на противоепидемичните мерки.

За екипа на „българския Давос“ търсим студенти и млади хора, които са:

✔ Силно мотивирани;

✔ Интересуват се от бизнес, предприемачество, иновации в сферата на обраозванието и здравеопазването, климат и Зелена сделка, политически науки;

✔ Имат маркетингови, административни и комуникативни умения;

✔ Искат да участват в екипа за подготовка на Стратегически документ от първото издание на „Българския Давос“;

✔ Имат опит в организиране/провеждане на събития;

📭 Пишете ни на internship.acb@gmail.com🔴 Краен срок: 12.12.2021 г. (неделя)

👩‍🎓Обучението за събитието ще се проведе на място в София Тех Парк на 13.12.2021 г. (понеделник)

❗️Задължително изискване е наличието на Зелен сертификатНа всички доброволци ще бъде издаден сертификат за участие.

Още ново около нас

Предстоящи събития