Глобална академия 2020
17/09/2020
17 септември 2020 г., Атлантическият клуб в България

Младежката организация на Атлантическия клуб в България – Младежко евро-атлантическо дружество, има удоволствието да Ви покани да вземете участие в Глобална академия 2020 – тридневен семинар, имащ за цел да инициира дебат и обмен на мнения по съвременни глобални проблеми. Семинарът ще се състои в периода 23 – 25 октомври 2020 г., в Хотел „Банкя Палас“, гр. Банкя. Събитието се осъществява с подкрепата на Посолството на САЩ в България.

С навлизането в ново десетилетие и пандемията от COVID-19 възникват въпроси как е най-добре държавите да изразходват нарастващите си ресурси, за какви заплахи и предизвикателства трябва да се подготвят и какви нови технологии ще са необходими за противодействие на настоящите и бъдещите заплахи за сигурността. По време на Глобална академия 2020 ще се фокусираме върху тези конкретни проблеми, стремейки си да генерираме свежи идеи и решения, които впоследствие да бъдат разпространени сред широката общественост и да насърчат диалог сред младото поколение. На участниците в семинара ще бъде предоставена възможността да вземат участие в лекции и дискусии с експерти в областта на международните отношения, включително представители на публични институции, неправителствени организации, медии и университети, както и да се включат в социални дейности.

Темите, които ще бъдат обсъдени по време на академията, включват: Трансатлантическата връзка след пандемията от COVID-19; Системата на ООН: адаптира ли се мултилатерализмът към новите глобални предизвикателства; Климатична сигурност; Неконвенционални заплахи за сигурността: трансформация на военните способности; Тероризъм и биосигурсност; Сътрудничеството между НАТО и ЕС: гарантиране на мира и сигурността в Европа; Инициатива „Три морета“: евроатлантически стратегически проект; Жените в сигурността: равнопоставеност на половете 20 години след Резолюция 1325 (2000) на Съвета за сигурност на ООН. Семинарът ще включва и обучение по дипломатически протокол и етикет.

Глобална академия 2020 е отворена за участие за студенти и млади професионалисти на възраст между 20 и 30 години, които имат интерес към сигурността, отбраната и устойчивото развитие и имат добро ниво на владеене на английски – минимум B2. Разходите по настаняването, храната и транспорта от София до Банкя ще бъдат поети от организаторите, без заплащане на такса за участие от избраните младежи.

За да кандидатствате, е нужно да попълните следната форма за кандидатстване и да приложите към нея своя автобиография и кратко мотивационно писмо (до 500 думи).

Крайният срок за кандидатстване е 2 октомври 2020 г.

Ако имате въпроси, моля, не се колебайте да ни пишете на beayc@atlantic-club.org или да ни се обадите на +359 884 373216.

Още ново около нас

Предстоящи събития