Десетата международна научна конференция привлича нарастващ интерес и участие
11/09/2020
11 септември 2020 г., Хемус

Десетата международна научна конференция на тема „Научните изследвания и инвестициите в технологични иновации – решаващ фактор за отбраната и сигурността” ще се проведе на 1 октомври.

Основните тематични направления са научните изследвания и иновации в отбраната и сигурността и инвестиции в технологични иновации с акцент върху насърчаването на изследванията за отбрана, както и направленията въоръжение, бойни системи и технологии, комуникационни системи, киберсигурност и социални и икономически аспекти на отбраната.

В конференцията ще вземат участие над 80 – 90 делегати и гости от страни от Европейския съюз и други. Очакват се също така и представители на световни водещи производители на отбранителна техника и академичните среди. За участие по време на конференцията към момента са подадени заявки за 25 доклада, а други 10 да бъдат изложени на постери.

Своето участие за изнасяне на пленарни доклади са потвърдили началникът на ВА „Г.С. Раковски“ генерал-майор д-р Груди Ангелов, началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия бригаден генерал инж. Юлиян Радойски и началникът на НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново полковник Иван Маламов. Пленарните доклади са с приоритет военно-образователната система.

За подробности и записване посетете:

https://www.hemusbg.org/events/international-conference и

https://di.mod.bg/hemus2020/en.