Дискусия: Европа отново на път, 5 юни 2017
31/05/2017

Тази година честваме 60-ата годишнина от подписването на Римските договори. Те поставиха основите на един Съюз, който се превърна в гаранция, че свободата, достойнството, демокрацията и независимостта вече не са само мечти, а ежедневна реалност.

Днес Европа трябва да поеме своя път отново, за да направи възможна тази реалност и за поколението след нас. Дебатът по предложената от Жан-Клод Юнкер Бяла книга вече започна. Повечето държави-членки на ЕС изготвят свои позиции и участват активно в дискусията.

Време е този важен обществен разговор да стартира и в България. Иначе рискуваме да останем в периферията. Целта ни е днес – 10 години след постигането на пълноправното европейско членство – проевропейски сили и личности у нас да потърсят консенсус по приоритетите, които България да отстоява като председател на най-престижния Съюз в света.

Имаме удоволствието да Ви поканим на инициираната от президента на ПЕС Сергей Станишев и организирана от Академията за леви европейски политики (АЛЕП), Атлантическия клуб, Европейския съвет за външна политика, Института за дясна политика, Института за нов икономически напредък, Либералния институт за политически анализи (ЛИПА), ПанЕвропа България, Политическа академия „Атанас Буров“ и Центъра за либерални стратегии

Дискусия „ЕВРОПА ОТНОВО НА ПЪТ“,

която ще се проведе на 5 юни 2017 г. от 10.00 часа в София Ивент Център на „Парадайз център“, София, ул. „Черни връх“ 100, ет. 3.

В нея ще вземат участие министър-председателят и членове на Министерския съвет на Република България, политици от различни политически сили, политолози, анализатори, журналисти, представители на гражданското общество и на научните среди.

Събитието се организира с подкрепата на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

Българска версия на програмата, може да намерите тук.

English version of the program you can find here.