Единна телефонна линия на рецепциите в хотелите
07/12/2018

Стандартизацията е свързана пряко с качеството на живот, с икономиката, с екологията, а понякога дори и със спасяването на човешкия живот. Затова и въвеждането на еднакъв вътрешен номер за връзка с рецепциите в хотелите е една от успешните ни инициативи. Така вече в случай на инцидент не се налага да се търси указател, в който е посочен номера на рецепцията. Той вече е еднакъв за всички хотели – 9 и осигурява лесна и бърза връзка в случай на нужда. Нещо, което спасява животи.

Инициативата на Гергана и Соломон Паси е провокирана от историята на Христо Мутафчиев, който претърпя инсулт, пребивавайки в хотел. Поради невъзможност да се свърже с рецепцията дълго време остана без помощ, което значително влошава състоянието му.

Правейки аналогия със инициативата си за единното зарядно устройство Соломон Паси отбелязва, че там не би могло да се намери национално решение докато в този случай може.

Днес, тази инициатива е факт – всеки хотел или мотел трябв да има телефонна инсталация с единен вътрешен телефонен номер 9 за връзка с рецепция.

Още ново около нас

Предстоящи събития