Елена Поптодорова видя в „Новичок“ ръката на Путин
18/03/2018

В Русия има една обсесия – да се защитят. Затова и проблемът с предателя като заплаха е много силен. Предателят трябва да бъде наказан. И ако предателят на Запад се наказва с процес, със съд – както Сноудън например, в манталитета на руската държава предателят бива наказван произволно. Да си спомним Троцки. Това заяви пред Нова телевизия бившият ни посланик във Вашингтон, а преди това преводачка на комунистическия лидер Тодор Живков Елена Поптодорова, предаде „Пик“. Тя коментира европейския скандал на отминаващата седмица – опитът да бъде отровен руският двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му в Лондон. Отровата бе наречена „Новичок“ и тя се превърна в нарицателно за руското участие в скандала.

„Затова Великобритания толкова лесно премина към „обосновано предположение“, че това е руска акция на отмъщение. Разбира се, ще се съглася формално, че Путин няма интерес в момента от него да излиза подобно наказание – същевременно това сплоти руския избирател – че врагът е външен и ние трябва да се защитим“, допълни тя.

„Нека си спомним не само Троцки, но и Юшченко, и Литвиненко. Колкото и да се сменят времената, методите остават едни и същи. Най-трудно се преборва репутация, която вече е създадена“, заяви Поптодорова.

За да изгледате цялото интервю, последвайте линка.

Източник: Petel.bg.

Още ново около нас

Предстоящи събития