Елена Поптодорова: Тръмп проявява двоен стандарт за зелените карти
02/11/2017
2 ноември 2017 г., Предаване „Тази сутрин“, bTV

ИДИЛ до голяма степен е само идеология и Слава Богу, се осуети възможността да имат собствена държава, заяви в предаването „Тази сутрин” бившият посланик в САЩ Елена Поптодорова.

Само допреди две години ние работехме за това как да се справим с ИД като структура… Светът се промени благодарение на неограничената мощ на интернет и на социалните мрежи, каза Поптодорова.

Европа пропуска големия въпрос за съюзника. В годишната си реч г-н (Жан-Клод) Юнкер пропусна да посочи името на САЩ, това не беше случайно, беше нарочно. Който иска да търси врага в лицето на Америка винаги ще го намери, това не е новина. Но това не помага никому.

Америка е в по-малка степен на опасност от тероризъм. Там има привързаност към система и нация, за разлика от тук, където има привързаност към личностите. Там, като говорят за държава, казват нация – най-добрият спортист на нацията, а не на държавата. В Америка със сигурност ще продължат да отиват хора, а не да си тръгват, каза Поптодорова.

Този атентат няма да повлияе върху разследването срещу Доналд Тръмп за руската намеса в последните избори. Този атентат ще отшуми, защото това е желанието на хората там.

По-важна е темата за „зелената карта“. Не тези, които са влезли със зелени карти, са източник на тероризъм. Ако има такова искане от страна на Тръмп, то е бланкетно и формално. Американският президент няма да подхване темата за поправката за носенето на оръжие, но пък ще се меси за зелената карта.

За да гледате цялото интервю, последвайте линка.

Източник: Frognews.