Зеленски, моралът и Правителството на България
Публикувано: 09/07/2023

Правилната покана за членство в НАТО е безусловната и непосредствената, а не “когато му дойде времето”.

С визитата на Зеленски нашето правителство върна България върху моралната карта на Европа и стана Правителство с главно П.  С тази визита се освободихме от една мрачна тягост, че сме безсилни срещу помагачите у нас на Путин — новия Хитлер.

Президентът Зеленски, когото националната неволя превърна в “Защитника – обединител на Европа”, стана и морален стожер за свободния свят.

На Украйна ние даваме само оръжие и желязо да защитава Европа, а

тя дава и децата си в тази война

Зеленски се нагърбва да използва днес нашето оръжие, за да не се налага да го използваме утре ние.  Ами да му дадем и още, ние сме в колективния отбранителен протокол на НАТО, от който своим сигурност и ползи, а Украйна засега не е.

Учредителите на  Атлантическия клуб на България  са първите политици в Свободния Запад, обявили се още през 1990 г. за разширяването на НАТО на Изток.  Клубът е публично ангажиран през тези 33 г. с всяко от разширенията на НАТО, вече с 14 нови държави.  Дългът ни зове да инвестираме този опит в отношенията на НАТО с Украйна.  Ето какво казва този опит.

Правилната покана към Украйна за членство в НАТО е безусловната и непосредствената, ефективна още от юли 2023 г., а не от “когато му дойде времето”.

Всяко отлагане на членството до “спиране на войната и умиротворяване” ще стимулира Русия да не спира войната и да спъва мира, както и ще затормози евентуалните преговори за този мир. 

Линк: https://www.24chasa.bg/mneniya/article/14858055