Испанско председателство на Съвета на ЕС и българската перспектива
10/07/2023

В Дома на Европа бяха представени приоритетите на новото испанското председателство на Съвета на ЕС, както и българската гледна точка по общоевропейските въпроси.

Дискусията беше организирана съвместно от ПанЕвропа – България, Български дипломатически институт, Представителството на Европейската комисия в България, Konrad-Adenauer-Stiftung Bulgarien и посолство на Кралство Испания в София.

Събитието беше открито от Гергана Паси, председател на ПанЕвропа-България, и г-н Норберт Бекман-Диркес, ръководител на офиса на фондация „Конрад Аденауер“ в София.

Основни участници в дискусията бяха Н. Пр. г-н Алехандро Поланко, посланик на Испания в България, г-н Росен Желязков, председател на Народното събрание, и г-н Бойко Благоев, началник на отдел „Информация и комуникация“ в Представителството на Европейската комисия в България.

Посланик Поланко представи приоритетите на испанското председателство, които включват стратегическата автономност и реиндустриализацията на Европа, зеления преход в енергетиката, кръговата икономика, социалната справедливост и укрепването на европейското единство.

Дискусията продължи със сесия с въпроси и отговори между лекторите, физически присъстващата публика и някои от посетителите на ZOOM.

▶️Можете да гледате стрийминг на събитието ТУК

Галерия на събитието: Испанско председателство на Съвета на Европейския съюз и перспективата на България, 10 юли 2023 – Atlantic Digital Net (adn.bg)

Още ново около нас

Предстоящи събития