ПанЕвропа България организира публична дискусия на тема “ЕС по време на гръцкото председателство и къде е България”
08/01/2014

ПанЕвропа България и Фондация „Конрад Аденауер” имат удоволствието да Ви поканят на публична дискусия, озаглавена“ЕС по време на гръцкото председателство и къде е България”. В събитието участие ще вземат Н.Пр. Димостенис Стоидис, посланик на Република Гърция и Н.Пр. Кристиан Вигенин, министър на външните работи.

На срещата Н.Пр. Димостенис Стоидис ще поеме символично председателството на Евросъюза и ще предложи ценен поглед към развитието на Европа през идните шест месеца. Той ще представи приоритетите на страната, сред които са: растеж и заетост, укрепване на еврозоната, въпросите свързани с миграцията и мобилността, както и морските политики.

В своето изказване министър Вигенин ще набележи основните предизвикателства пред България, включително очакванията от новия програмен период, българската външна политика в контекста на сирийската бежанска вълна, както и други важни въпроси от общонационален характер.

Гърция поема ротационното председателство на Съвета на ЕС за пети път, в рамките на което ще се проведат и избори за Европейски парламент. Мотото на гръцкото председателство е “Обединени, плаваме напред”.Събитието ще се проведе на 13-ти януари 2014 г. (понеделник), от 11:00 ч., в хотел Шератон. Регистрацията започва от 10:30 ч.