ПанЕвропа България организира публична лекция на тема „ЕС по време на италианското председателство и къде е България”
27/06/2014

ПанЕвропа България, съвместно с Атлантическия клуб в България, организира публична лекция на тема „ЕС по време на италианското председателство и къде е България”. В събитието участие ще вземат Н.Пр. Марко Контичели, посланик на Италия и Н.Пр. Кристиан Вигенин, министър на външните работи на Република България.

На срещата Н.Пр. Марко Контичели ще поеме символично председателството на Евросъюза и ще предложи ценен поглед към развитието на Европа през идните шест месеца. Той ще представи приоритетите на страната, сред които са: постигане на „лек” федерализъм, фокус върху цифровата програма на Европа, въпросите свързани с миграцията и данъците, както и енергийните политики.

В своето изказване министър Вигенин ще набележи основните предизвикателства пред България, включително очакванията от новия програмен период, новата Европейска комисия, българската външна политика в контекста на италианското председателство, както и други важни въпроси от общонационален характер.

Събитието ще се проведе на 1-ви юли 2014 г. (вторник), от 11:00 ч., в София Хотел Балкан. Регистрацията започва от 10:30 ч

Още ново около нас

Предстоящи събития