ПанЕвропа организира лекция на тема „Приоритети на Латвийското председателство на Съвета на ЕС“
23/01/2015

ПанЕвропа България, Фондация Конрад Аденауер, Посолството на Латвия в България, Българският дипломатически институт и Представителството на Европейската комисия в София, съвместно с Атлантическият клуб в България, организират публична лекция на тема „Приоритети на Латвийското председателство на Съвета на ЕС”. В събитието участие ще вземат Н.Пр. Илгварс Клава, Посланик на Латвия в България и г-жа Меглена Кунева, вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси.

На срещата Н.Пр. Илгварс Клава ще представи приоритетите на Латвийското председателството на Съвета на ЕС и ще предложи ценен поглед към развитието на Европа през идните шест месеца. Той ще представи приоритетите на страната, сред които са: постигане на „лек” федерализъм, общата политика за сигурност, цифровият дневен ред на Европа, въпросите свързани с миграцията и данъците, както и енергийните политики.

В своето изказване г-жа Кунева ще набележи основните предизвикателства пред България, включително очакванията от новия програмен период, подготовката за предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018, работата с Европейската комисия, както и други важни въпроси от общонационален характер.

Събитието ще се проведе на 3 февруари 2015 г. (вторник), от 11:00 ч., в София Хотел Балкан (Шератон). Регистрацията започва от 10:30 ч.

Още ново около нас

Предстоящи събития