Публична дискусия на тема „ЕС по време на ирландско председателство и къде е България”
09/01/2013

ПанЕвропа България, с подкрепата на Фондация „Конрад Аденауер”, организира публична дискусия, озаглавена „ЕС по време на ирландското председателство и къде е България”. В събитието участие ще вземат Н. Пр. Джон Роуън, посланик на Ирландия, и Томислав Дончев, министър по управление на средствата от ЕС. То ще се състои на 15 януари 2013 г. (вторник) от 11.00 ч., в хотел „Хилтън”, зала „Мусала 2”, София.

На срещата посланик Роуън ще поеме символично председателството на Евросъюза и ще предложи на присъстващите ценен поглед към идните шест месеца. Той ще представи приоритетите на предстоящото ирландско председателство, сред които са: икономическа стабилност, осигуряване на повече работни места и икономически растеж.
Министър Дончев на свой ред ще представи основните параметри на предстоящата финансова рамка 2014-2020 и виждането на българското правителство за развитието на оперативните програми през следващия финансов период.

Ирландия застава начело на ЕС за седми път, което съвпада и с 40-та годишнина от присъединяването на страната към Съюза през 1973 г.

Още ново около нас

Предстоящи събития