Северна Корея и пътешествието на един беглец
01/12/2023

На семинара, който се проведе на 27 ноември в Hyatt Regency, бяха обсъдени отношенията между ЕС и Северна Корея и пътят напред.

👉Соломон Паси, Андрей Ковачев и Н. Пр. посланикът на Корея в България Джонгин Бае откриха дискусията, за да разгледат наболелите въпроси, свързани с нарушенията на правата на човека и хуманитарната ситуация в Корея. Дискусиите хвърлиха светлина върху критичната нужда от глобално внимание и общ европейски подход и действия.

🎨В една емоционална реч имахме честта да станем свидетели на вдъхновяващия път на Канг Чун-хьок, севернокорейски дезертьор, превърнал се в художник и рапър. Неговите разтърсващи преживявания – от лишаването от свобода на баща му до бягството от гладна смърт и намирането на свободата – бяха споделени с публиката. В резултат на живото рисуване с него и д-р Паси беше създадено силно изображение на семейство във вериги, което символизира дълбочината на терора, упражняван от режима.

👉Вторият панел навлезе в сложната сфера на геополитиката, разглеждайки политиката на ЕС спрямо Северна Корея и бъдещите насоки в лицето на Русия. Торстен Гайслер разясни военната мощ на Северна Корея, като направи сравнение с Южна Корея.

Гледайте цялото събитие онлайн: https://www.facebook.com/AtlanticClubBG/videos/943420213784408/

Още ново около нас

Предстоящи събития