Татяна Иванова става Космически посланик на Атлантическия клуб
04/02/2022

Татяна Иванова се присъединява към екипа на Атлантическия клуб в България като космически посланик!

Татянва Иванова е студентка по “Инженерна физика” към Физическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Преминала е през двата учебно-тренировъчни лагера по модел на NASA в света – Space Camp Turkey в Измир, Турция и Space Camp USA в Хънтсвил, Алабама, САЩ и е била част от Space Challenges Bootcamp в отбор, който строи наземна станция.

Мечтата на Татяна е да стане първата жена астронавт от България 🇧🇬.

Татяна се присъединява към екипа на Атлантическия клуб в България, работещ по организацията на вторията STEM and Space Forum през 2022 г. и към усилията на организацията за застъпничество за присъединяване на България като пълноправен член на Европейската космическа агенция.

Атлантическият клуб в България стои зад разработването на първия проекто-закон в България за космически дейности, изданието „Космически закон“ и е домакинствал редица публични лекции с астронавти. АКБ инициира създаването на STEM & Space клъстер, в който се включват над 20 образователни организации и организира през 2021 г. първият в историята Разговор на български деца с астронавтите на Международната космическа станция, в партньорство с Посолството на САЩ в София и НАСА. Организацията стои зад идеята за изпращането на трети български астронавт в Космоса.