EU meets the Balkans 2.0 – политици и общественици от цяла Европа обсъждат спешния въпрос за интеграцията на Западните Балкани
18/05/2023

В контекста на войната в Украйна и други глобални предизвикателства Европа и нейните стратегически партньори отвъд Атлантика са изправени пред несравними изпитания в областта на сигурността. Сред тези въпроси интеграцията на Западните Балкани в Европейския съюз се очертава като спешна необходимост, предвид запазването на сигурната и процъфтяваща съдба на Европа.


Заедно с Европейския либерален форум, Еврогрупата на АЛДЕ – Партия на либералите и демократите за Европа и София Тех Парк форумът „The EU meets the Balkans“ в София събра редица политици и общественици от цяла Европа, за да обсъдят регионалното сътрудничество на Западните Балкани и интеграцията им в ЕС в четири тематични панела.


По време на събитието ораторите обсъдиха общите предизвикателства пред Европа и интеграцията на Западните Балкани в ЕС като гарант за стабилно и мирно бъдеще.

Регионални въпроси като външната политика на Република Турция, тристранното сътрудничество между Гърция, България и Румъния, следвоенното възстановяване на Украйна също бяха предмет на обсъждане.

Още ново около нас

Предстоящи събития