АЛО, КОСМОС! ГОВОРИ БЪЛГАРИЯ! 3.0

Тазгодишното събитие беше най-голямото и най-доброто досега. Поканихме голям брой гости и лектори, повече от всяка друга година, които предоставиха ценните си идеи в областта на STEAM и аерокосмическата индустрия. Специалните ни гости тази година бяхме д-р Свати Мохан, аерокосмически инженер в НАСА, известна с участието си в проекта Perseverance Rover, и тест пилотът Грег „Бокс“ Джонсън, пенсиониран пилот на USAF и астронавт на НАСА, който разказа за най-модерния изтребител F-16 на Lockheed Martin, както и учени от лабораторията на ЦЕРН за големия адронен колайдер, които предоставиха на гостите виртуална обиколка на съоръжението.

Освен това извън събитието имаше много панели, на които много други институции показаха най-новите си идеи и иновации в областта на STEM и аерокосмическите изследвания, включително специален акробатичен полет на световния рекордьор Николай Калайджиев и ексклузивна демонстрация на българските Специални сили. Наред с това много деца можеха да се регистрират преди събитието за безбройните работилници, където можеха да придобият нови умения на място чрез практически дейности.

Събитието отново беше домакин на ежегодния конкурс „Въпроси и отговори“, в който много деца и младежи имаха възможност да зададат своите наболели въпроси, свързани с аерокосмическото инженерство и STEAM, и да спечелят разнообразни награди, осигурени от нашите спонсори.

Още ново около нас

Предстоящи събития