Испанско председателство на Съвета на Европейския съюз: къде стои България?

От 1 юли до 31 декември, Испания поема ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз, като се фокусира върху цели като стратегическа автономност, реиндустриализация на Европа, зелен преход, кръгова икономика и социална справедливост.

По този повод, на 10 юли 2023 от 10:30 ч. ПанЕвропа България заедно с Фондация „Конрад Аденауер“, Посолството на Кралство Испания в София, Българския дипломатически институт и Представителството на Европейската комисия в България, организират дискусия в Дом на Европа (ул. Г. Раковски 124).

Приоритетите на испанското председателство ще бъдат представени от Н. Пр. г-н Алехандро Поланко, посланик на Испания в България. Българската перспектива по ключовите европейски въпроси ще бъде изложена от г-н Бойко Благоев, началник на отдел „Информация и комуникация“ в Представителството на Европейската комисия в България.

Събитието ще бъде открито от Гергана Паси, председател на ПанЕвропа-България, и г-н Норберт Бекман-Диркес, ръководител на офиса на фондация „Конрад Аденауер“ в София.

Програмата включва сесия с въпроси и отговори, където участниците, физически присъстващата публика и посетителите на ZOOM могат да участват активно в дискусията.