Посещение на град Пловдив по повод осмата годишнина от подписването на Договора за присъединяване на България към ЕС

Паневропейското движение – България организира визита в град Пловдив по случай осмата годишнина от подписването на Договора за присъединяване на България към ЕС от 25.04.2005 г.
Събитието се състоя на 24-ти април 2013 г. Програмата включваше обяд в ресторант-градина „Филипополис” и разходка в Стария град с посещение на Античния театър и художествена галерия „Златю Бояджиев”. Участниците в събитието посетиха и главната фабрика на водеща компания в областта на парфюмерийната индустрия със седалище в България.

Значимата роля на Паневропейското движение в процеса на преговорите за присъединяване на България към европейското семейство е една от основните причини за зараждането на вече ежегодната традиция за честване на подписването. Участие в тазгодишното събитие взеха ръководители на дипломатически мисии, представители на пловдивския елит и видни обществени фигури. Специален гост на събитието беше Соломон Паси – председател на Атлантическия клуб в България и водач на листата на Коалиция Център – Свобода и Достойнство в Пловдив.

Активно участие в посещението на град Пловдив взе посланикът на Ирландия Н. Пр. Джон Роуън, който пое ролята на съръководител на събитието заедно с председателя на ПанЕвропа България Гергана Паси.Особено полезни бяха контактите обменения опит между членовете на дипломатическия корпус, които са представители на страни-членки на ЕС с техните колеги от държави, които тепърва предстои да се присъединят към общото европейско семейство – Хърватия, Албания, Босна и Херцеговина и Косово. По този начин бяха постигнати някои от основните цели на Общото Паневропейско движение – насърчаването на мира и популяризирането на идеята за европейска интеграция.

Още ново около нас

Предстоящи събития