София – европейска архитектурна перспектива

На 16 март 2016 в Представителство на Европейската комисия в София от 14:30 се състоя среща-дискусия на тема “София – европейска архитектурна перспектива”, организирана от ПанЕвропа България заедно с Посолството на Нидерландия в София и Столична община. Срещата бе открита от холандския посланик Н. Пр. Томас ван Оорсхот, който накратко очерта приоритетите на холандското председателство на Съвета на Европейския съюз и по-конкретно обърна внимание на градското развитие като съществена част от общоевропейския културен подем.

Участници бяха дванадесет от кандидатите за главен архитект на София, които представиха себе си и своята визия за градоустройството на София и отговаряха на въпроси, зададени от публиката. Модератор беше д-р Соломон Паси, президент на Атлантически клуб България. Събитието събра и видни представители на архитектурната и академична общност, на медиите, на бизнеса, както и заинтересовано гражданско общество.

Видеозапис на събитието можете да гледате тук . Поради възникнали технически затруднения звукът на видеозаписа започва в 55:00.

Фотогалерия на събитието можете да видите тук.

Още ново около нас

Предстоящи събития