Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Дискусия на тема „Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска отбрана“

16/10/2017 @ 07:00 - 16:00

На 1 март 2017 г. председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер представи Бяла книга за бъдещето на Европа. След нея бяха публикувани поредица от документи за размисъл.

Растящата нестабилност в съседните на Европа региони и в света, както и новите заплахи, произтичащи от икономически, екологични и технологични фактори, дават на сигурността и отбраната по-важна роля в бъдещето на европейския проект. Документът за размисъл относно бъдещето на европейската отбрана очертава предизвикателствата и посочва три възможни сценария.

Важана тема в обществения разговор беше сигурността и ролята на страната ни в този дебат.

На 16 октомври 2017 г., от 10:30 ч., в Централния военен клуб, в София, се проведе дискусията „Заедни в сигурността. Ролята на България в общата европейска отбрана“.

Дискусията беше инициираната от президента на ПЕС Сергей Станишев и организирана от Академията за леви европейски политики, Атлантическия клуб в България, Института за дясна политика, ПанЕвропа България, Сдружението „Българска отбранителна индустрия“, Фондация „Фридрих Еберт“ – бюро България, Софийския форум за сигурност, Центъра за изследване на отбраната и сигурността и Центъра за изледване на политиките в отбраната.

В събитието взеха участие президентът на Република България, министър-председателят, заместник министър-председателят и министър на отбраната, политици от различни политически сили, политолози, анализатори, журналисти, представители на гражданското общество и на научните среди.

Details

Date:
16/10/2017
Time:
07:00 - 16:00

Venue

Централен военен клуб, София, зала „Концертна“