Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Образованието: път към мира в Близкия изток“

февруари 12 @ 09:30 - 12:30

На 12 февруари в Дома на Европа ще се проведе форумът „Образованието: път към мира в Близкия изток“, включваща и фотоизложба.

Това събитие ще се задълбочи в дискусиите относно образованието и скорошните реформи на учебните програми в региона на Близкия Изток и Северна Африка, със специален акцент върху палестинското образование като ключов елемент за насърчаване на мира и стабилността.

Изложбата ще покаже работата на всепризнатия израелски фотожурналист Зив Корен, известен със заснемането на последиците от терористичната атака срещу Израел на 7 октомври.

Конференцията ще започне с встъпително слово на г-н Андрей Ковачев, ръководител на българската делегация в групата на Европейска народна партия.

Нашият основен лектор, Маркъс Шеф, главен изпълнителен директор на Института за наблюдение на мира и културната толерантност в училищното образование (IMPACT-se), ще хвърли светлина върху ролята на образованието, особено чрез учебниците, като жизненоважно възпиращо средство срещу радикализацията и нестабилността в Близкия Изток. IMPACT-se е глобална организация, ангажирана с мониторинг и анализ на образованието за насърчаване на мира и толерантността в националните училищни програми по целия свят.

Сред изтъкнатите гости са правителствени представители, представители на дипломатическия корпус, европейските институции и академичните среди.

Събитието е организирано от Атлантическият клуб в България, в сътрудничество с Европейската народна партия.

Details

Date:
февруари 12
Time:
09:30 - 12:30

Organizer

Atlantic Club of Bulgaria

Venue

Представителство на Европейската комисия в София
Европейска Комисия
София, 1000 България
+ Google Map