Резултатите от Срещата на върха на НАТО във Варшава

Скоро след приключването на Срещата на върха на НАТО във Варшава, Атлантическият клуб в България, Американо-българската алумни асоциация, Българският дипломатически институт и Фондация „Конрад Аденауер“ организираха публична дискусия на тема: „Резултатите от Срещата на върха на НАТО във Варшава“. Основните лектори на събитието бяха министърът на външните работи на Република България Даниел Митов, заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, посланикът на Република Полша в България Н.Пр. Кшищоф Краевски и посланикът на Република Словакия в България Н.Пр. Мариан Якубоци. Модератор на дискусията беше от д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България. Тя се състоя на 14 юли 2016 г. в Централния военен клуб, София.

По време на общественото обсъждане, организирано от Атлантическия клуб в България бяха обсъдени различни гледни точки след Срещата на високо равнище във Варшава, която се проведе на 8-9 юли 2016 г.

На събитието присъстваха над 130 души. То изпълни своята основна цел да се създаде платформа за диалог между държавни служители, експерти в сферата на сигурността, дипломати, медии и гражданско общество. Речите на лекторите бяха последвани от оживена дискусия с публиката.

Можете да гледате видеозапис на събитието тук.

Още ново около нас

Предстоящи събития