Walltopia ще партнира на инициативата „Ало, Космос! Говори България!“ на Атлантическия клуб
01/07/2021

На 26 юли за пръв път в историята деца от България ще могат да зададат въпроси на астронавтите на Международната космическа станция. Българската компания „Уолтопия“ ще подкрепи инициативата на повече от 30 признати български НПО и учреждения, профилирани в точните науки (STEM) и космическите изследвания.

Видеовръзката с астронавтите в открития Космос ще бъде кулминацията на еднодневен форум на 26 юли, който цели да разпали въображението на деца и младежи, вдъхновявайки ги да отправят мечтите си отвъд земната орбита към Луната, Венера, Марс и отвъд.

Подкрепата на “Уолтопия” за инициативата е вдъхновена от желанието на компанията да поощри мечтите и интереса на децата в България към науките.

В “Уолтопия” работят много хора-астронавти – мечтатели, подготвяли се за полети към звездите с научно-техническо образование. Днес те автоматизират производствени, дизайнерски и инженерни процеси и разработват много повече от добре известните на всички “WALLTOPIA стени за катерене”. Компаниите от групата разработват продукти като Rollglider, с който се лети като птица напълно безопасно; Higher Eye, с внедрен изкуствен интелект, който спасява катерачите от небрежност при осигуряването; Self Belay,  който помага на децата да се катерят с надеждна детска осигуровка; Gamifier, който геймифицира офлайн играта; One more life матове, които дават на хората “още един живот”, дори при падане от 15-16 метрова височина; и много други.

Екипът на компанията вярва, че децата, които днес отправят своите въпроси към космическата станция, някой ден, дори да не летят в Космоса, ще могат да летят с изобретения и технологични проекти на бъдещето.

До 6 юли деца и младежи на възраст 6 – 19 г. могат да изпратят своите въпроси към астронавтите от Експедиция 65 на Международната космическа станция като запишат 20-секундно видео на английски език. Условията на конкурса, може да прочетете тук: http://www.hello-space.eu/ .

Още ново около нас

Предстоящи събития