Прощално парти за американската посланичка Херо Мустафа по случай 120 години дипломатически връзки
20/02/2023

На 17 февруари 2023 г. в резиденция „Бояна“ се проведе прощално събитие с Н. Пр. г-жа Херо Мустафа, посланик на САЩ в България. Домакин беше д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България, а в събирането участваха представители на дипломатически организации, правителствени представители, академични среди и приятели. Специално изпълнение на ученици от Американския колеж в София подчерта вечерта.

Посланик Мустафа изрази благодарност за незабравимите мигове в България, като похвали д-р Паси за безупречната организация. На свой ред д-р Паси оцени високо партньорството, с което се отбелязва 120-годишнината от установяването на дипломатически отношения между САЩ и България.

Отбелязвайки този важен момент, посланик Мустафа и министърът на външните работи Милков отбелязаха установяването на дипломатическите отношения през 1903 г. Атлантическият клуб в България, с 30-годишна история, се фокусира върху надграждането на България, НАТО и ЕС за справяне с регионалните и глобалните предизвикателства. В качеството си на мозъчен тръст за приятелство между България и САЩ той изследва иновациите в областта на глобалната сигурност, международните отношения и демократичното управление.

Още ново около нас

Предстоящи събития