Конференция за Отбрана и Кибер – Югоизточна Европа
23/08/2022

На 19 и 20 септември в хотел Балкан IMPROVATE, платформа, която прави технологиите и иновациите достъпни за нови пазари по целия свят, ще бъде домакин на конференция за отбрана и киберсигурност в светлината на неотдавнашната агресия на Русия срещу Украйна. Ключови регионални лидери и висши фигури от отбранителната и кибер индустрия, министри, висши военни и  членове на комитети по отбрана от цяла Европа ще присъстват и ще обсъдят нарастващата руска заплаха за Европа. 

Домакин на конференцията ще бъде бившият президент на България Росен Плевнелиев, а в нея ще участват висши военни и отбранителни служители от цяла Европа, както и водещи израелски компании в областта на отбраната и кибер. Участниците в конференцията ще имат възможност да представят своите технологии пред високопоставени представители на регионалните военни и министерства на отбраната. 

Основната реч на конференцията ще бъде изнесена от руския дисидент Гари Каспаров, бивш световен шампион по шахмат и известен експерт по изкуствен интелект, както и един от най-откровените противници на Владимир Путин, който от години предупреждава за опасностите, които крие руският лидер.

Домакин на двудневната отбранителна конференция и бизнес среща е IMPROVATE в момент, когато войната в Украйна и последвалата нестабилност в Централна и Източна Европа доведоха до значителни промени във военната политика на европейските държави и до масово увеличаване на разходите за отбрана. Страните от НАТО модернизират арсеналите си и приоритизират поръчките в редица области, особено в областта на кибернетичните способности и отбраната.

Можете да прочетете повече за събитието тук: https://improvate.net/

Още ново около нас

Предстоящи събития