LIVE: Mеждународен благотворителен концерт-телемаратон 🇺🇦 Save Ukraine — #StopWar
27/03/2022

Днес (27 март) ще се проведе международен благотворителен концерт-телемаратон 🇺🇦 Save Ukraine — #StopWar

Концертът-маратон ще започне в 18.30 ч. на базата на полския телевизионен канал TVP.
В София концертът ще се предава в пряк ефир на екран пред Столичната библиотека (пл. „Славейков“ № 4).

До, по време на и след транслацията ще се провежда събиране на средства за решаване на най-големите хуманитарни проблеми, причинени от военното нахлуване на РФ на територията на Украйна.

Сред международните звезди, които ще се обърнат към световната общност, ще бъдат Fatboy Slim, Within Temptation, Bastille, Submotion Orchestra, BrainStorm, Beissoul & Einius, Salvador Sobral, Netta, Idina Menzel, IAMX, Gus Gus, Nino Katamadze и др.

Украйна ще бъде представена от повече от 20 артисти, кред които: Monatik, Тіна Кароль, The HARDKISS, Океан Ельзи, Jamala, Go_A, Даха Браха, Один в каное, alyona alyona, Антитіла, Pianoбой, Melovin, Artem Pivovarov, Alina Pash, Kadnay, Latexfauna, Руслана, Dakh Daughters, TVORCHI, NK и др.

Освен това в рамките на телемаратона към многомилионната аудитория с молба за подкрепа към Украйна ще се обръщат доброволци, граждански активисти, спортисти и артисти, известни и уважавани в цял свят.

Организаторите съобщават, че участниците в маратона ще записват обръщения както от различникраища на планетата, така и от тези украински градове, където не престават вражеските обстрели.

Телемаратонът Save Ukraine — #StopWar се осъществява от 1+1 media, екипа на фестивала Atlas, телевизия „Суспилне“ и с подкрепата на националния мобилен оператор Киивстар, Министерството на културата и информационната политика, Министерството на външните работи, както и на министерството на социалната политика. Идейни вдъхновители на проекта са фестивалът Atlas и Киивстар.

Водещи на събитието са украинците Тимур Мирошниченко и Маша Ефросинина.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗЛЪЧВАНЕ НА ЖИВО И ВЪВ ВИДЕОТО ПО’ДОЛУ ОТ 18:30 часа:

Още ново около нас

Предстоящи събития