Кариера в НАТО: Как да кандидатстваме успешно?
Как да кандидатстваме за стаж или позиция в НАТО?
Младежките посланици на НАТО ще разговарят с Борислав Банков, секретар на комитета на Алианса относно прилагането на големи данни и иновативни аналитични методи за това как да подготвим успешна кандидатура за работа в международна организация като НАТО.
Борислав Банков ще разкаже още за работата в Алианса и за стажа по програмата за млади професионалисти; организационната структура и институционалните реформи в НАТО; животът в новата Главна кваритра на НАТО и мястото на новите технологии в Алианса.
Ако сте кандидатствали или имате намерение да кандидатствате в Алианса, този разговор със сигурност ще е интересен и полезен за Вас! Онлайн събитието ще се проведе на 12 март от 14:00 ч. в Zoom
Повече за Борислав Банков
От 2018-та година Борислав работи за помощник-генералния секретар на НАТО по въпросите за новите заплахи и пробивни технологии. В момента изпълнява и ролята на секретар на комитета на Алианса относно прилагането на големи данни и иновативни аналитични методи в процеса по вземането на решения.
Предишният му опит включва Дирекцията по оперативни способности на Европол, информационната мрежа на Европейския съюз, както и кабинета на Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Като част от екипа на Столтенберг, взима участие в срещите на върха във Варшава (2016) и Брюксел (2018), както и в извънредните заседания на Алианса след терористичните атаки в Европа.
В свободното си време развива проекти за увеличаване на гражданската устойчивост в България на базата на образователни инициативи. Разработва и докторантура върху ролята на хибридните заплахи и нови технологии в международните отношения.
За програмата Младежки посланици на НАТО
Младежки посланици на НАТО е лидерска програма на Атлантическия клуб в България, създадена през 2018 г., с подкрепата на Дирекция „Публична дипломация“ на НАТО. В инициативата участват младежи на възраст 18 – 26 г. от цялата страна с интерес към дипломацията, международна политика и сигурност, които се избират след национален отворен конкурс.
Програмата продължава 12 месеца, в рамките на които посланиците участват в обучения в София, дискусии с ученици и студенти от страната, посещение в Главната квартирата на НАТО в Брюксел.
Целта на инициативата е да отличи младежи, ученици и студенти от цяла България, които чрез срещи с дипломати, представители на институциите и неправителствения сектор да задълбочат знанията си в областта на международната политика, многостранната дипломация и членството на България в НАТО, и да развият своите умения за комуникация, ораторство, работа в екип, организациионни умения и протокол.
Още ново около нас

Предстоящи събития