POWERS SUMMIT 2023 – Власт, чувай!

На 7 ноември 2023 г. в София Тех Парк се проведе третото издание на Powers Summit. Българският Давос беше официално открит от Аниела Русева, която е генерален директор на глобалните събития Webit, заедно с Гергана Паси, президент на Дигитална национална коалиция, и д-р Пламен Русев, изпълнителен председател на Фондация Webit. Форумът събра на едно място лидерите на парламентарните политически групи и техните екипи, както и представители на изпълнителната власт, за да намерят в реално време решения по ключови въпроси в диалог с индустрията, гражданското общество и академичните среди.

За първа година Срещата на върха на Пауърс започна с новите „Сесия на министър-председателя“ и „Министерски сесии“ с участието на министър-председателя акад. Денков, последвани от участието на министъра на финансите Асен Василев и министрите на енергетиката, икономиката, образованието, здравеопазването, земеделието и други министри и членове на висшия ешелон на правителството.

Тазгодишното издание на „Българския Давос“ беше посветено на темите здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие и Бранд България – po ни след края на първия му мандат.

На въпроса какъв иска да бъде брандът на София след 4 години, г-н Терзиев отговори, че София ще се превърне в град на големите възможности, в основа за осъществяване на мечтите, в красива среда, в която всички можем да живеем и да се развиваме.

Още ново около нас

Предстоящи събития