Семинар за отношенията ЕС-Северна Корея в Hyatt Regency София

На 27-ми ноември в Hyatt Regency София ще се проведе семинар на тема „EU-North Korea Relations and the Path Forward,“ организиран от Атлантическия Клуб в България в партньорство с Посолството на Република Корея в България.

Семинарът ще фокусира вниманието си върху тежката ситуация с човешките права в Северна Корея и ще предостави възможност за открит диалог, сътрудничество и търсене на потенциални решения за този важен въпрос. Събитието ще обсъди също и политиката на ЕС и бъдещи насоки по отношение на развиващите се отношения между Русия и Северна Корея, включително и въпроси свързани с киберсигурността и неразпространението на оръжия.

Целта на семинара е да насърчи дипломацията, като предостави платформа за обсъждане на мерки и стратегии, които могат да оформят подхода на ЕС към Северна Корея. Събитието ще бъде от значение и за българската аудитория, като ще предостави възможност за обмен на знания и опит между представители на български, корейски и европейски институции, както и експерти по правата на човека.

Още ново около нас

Предстоящи събития