Ало, Космос! Говори България! 2.0 вдъхновява младежите в София Тех Парк
21/09/2022

Второто издание на „Hello, Space! Bulgaria Calling“ STEAM & SPACE Festival, организирано от Атлантическия клуб в България и партньорски организации, се проведе на 13 септември 2022 г. в София Тех Парк. С подкрепата на Посолството на САЩ в София и НАСА (Хюстън), фестивалът има за цел да вдъхнови младежите към STEAM кариера и голямо мислене.

Под мотото „Fly Higher, Dive Deeper, Climb New Peaks to Inspire Bulgarian Children to Dream“ (Летете по-високо, гмуркайте се по-дълбоко, изкачвайте нови върхове, за да вдъхновите българските деца да мечтаят) събитието включваше атракции като жива връзка с Анна Фишър от НАСА, виртуална обиколка на ЦЕРН и демонстрация на полет от рекордьора Николай Калайджиев. Сред участниците бяха доцент Лъчезар Георгиев, който демонстрира квантова комуникация, и Петко Динев, основател на Imperx.

Фестивалът включваше лекции, работилници и щандове за деца и младежи, като чрез предварителна реклама достигна до около 360 000 пътници на софийското метро дневно. В Деня на даунлинка бяха привлчени над 1 500 посетители, над 2 000 онлайн зрители в световен мащаб и постигна около 1 000 000 зрители по националните телевизионни канали.

Още ново около нас

Предстоящи събития