Атлантически дискусии

На 7 юли 2017 г., от 09:30 – 12:00 ч., Атлантическит клуб в България бе домакин на Атлантически дискусии, в Централния военен клуб, София, зала „Концертна“.

През първата част се проведе дискусия с министър-председателя на Република България Бойко Борисов, на тема „Трансатлантическата връзка през българското председателство на Съвета на ЕС“. По време на събитието Бойко Борисов обсъди ключови теми, свързани със стратегическите приоритети на България през призмата на трансатлантическите отношения и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

Това беше първата мащабна дискусия с българския премиер относно трансатлантическите отношения по време на българското председателство на ЕС.

През втората част на събитието се проведе публична лекция на Н.Пр. Ерик Рубин, посланик на САЩ в България, на тема „Българо-американското сътрудничество: пътят напред“. Н.Пр. Ерик Рубин дискутира перспективите пред Америка и България за развитие на взаимно сътрудничество.

Това беше първата мащабна публична проява на посланик Рубин след избора на новия парламент и новото правителство на България.

Модератор на Атлантическите дискусии беше д-р Соломон Паси – президент на Атлантическия Клуб в България.

Още ново около нас

Предстоящи събития