Пето лятно училище на НАТО в България

Младежката организация на АКБ – Младежко евро-атлантическо дружество, с подкрепата на НАТО, организира едноседмичен международен семинар на тема „НАТО: Укрепване на трансатлантическия диалог и сътрудничество през 2018 г.“, в периода 3-9 юни 2018 г., в Смолян, България.

Семинар, който беше петият по рода си, се фокусира върху определянето на приоритетните действия на НАТО за справяне с предизвикателствата в променящата се международна среда. По-конкретно, ключовите теми включваха: членството и приоритетите на България в НАТО, кампанията #WEARENATO, въздействието на BREXIT върху общата външна политика и политиката на сигурност на ЕС, сътрудничеството между НАТО и ЕС, непредсказуемото поведение на Северна Корея, борбата с тероризма като цяло, киберсигурността и киберотбраната, влиянието на фалшивите новини, отношенията между НАТО и Русия след президентските избори през 2018 г., бъдещото разширяване на НАТО и новата роля на НАТО в Афганистан.

Освен присъствието на редица интригуващи лекции, участниците имаха възможността да вземат участие и в редица забавни социални дейности.

Още ново около нас

Предстоящи събития